Alla inlägg den 28 mars 2011

Av Lillemor Pahlén - 28 mars 2011 14:58

Eleverna har valt ett spansktalande land och sökt information om det. Det handlar om levnadsvanor och kultur från det landet. Först ska de skriva uppgifterna på svenska och diskutera det på lektionen sedan ska dem redovisa inför klassen på torsdag den 7/4 muntligt. Presentationen görs i Power Point och på spanska.

Ju mer du visar att du kan innehållet desto bättre betyg. Muntligt framställning kräver förberedelse och presentations teknik så börja öva på det. Tänk på hur du ska strukturera ditt arbete. Träna på rösten, uttal och så vidare.

Av Lillemor Pahlén - 28 mars 2011 12:40

Idag den 28 mars har delas ut anvisningar till nästa prov den 7 april. (extra tilfället för provet är den 11 april för dem som inte kunde komma till provdagen eller för dem som måste göra omprov). Eleverna har även fått stenciler, glosor och verblistan. De ska jobba under veckan med övningsboken, kapitel åtta. Gör dem det, Klarar dem bra provet. (G,VG eller MVG)


Av Lillemor Pahlén - 28 mars 2011 12:40

Idag den 28 mars har jag informerat elever om att de har prov nästa vecka på torsdag den 7 april. Nästan alla elever har jobbat klart med kap 8 i övningsboken. De har även jobbat med stencilerna. Om vissa elever inte är klara med stencilerna bör dem göra det. Eleverna bör även plugga på glosorna och verblistan till denna kapitel.

För att eleverna ska få ett bra eller högre resultat måste de plugga i god tid och inte dagen innan.

Ovido - Quiz & Flashcards